BLOG

Milí příznivci Květin z venkova, jistě jste si všimli, že jsme si dali od blogování pauzu. A možná se ptáte, co za tím stojí, zda jsme to nepověsili na hřebík. Nepověsili. Jen se nám rozrostla naše parta o dalšího člena, a tak se k psaní článků nedostáváme tak často, jak bychom si přáli.

Primární je identifikovat, v jaké kondici je vaše zahrada a především, jaká je její druhová skladba. Máte na zahradě stromy, které poskytují stín? V tom případě máte velkou výhodu oproti těm, co žádné nemají. Na druhou stranu hodně rostlin, které jsou dekorativní květem, vyžadují právě slunce.

Málokteré téma vzbudí tak emotivní diskuzi, jako je právě používání různých textilií a fólií. Ti, co je používají, za ně dají ruce do ohně a ti, kteří je odsuzují, by je nejraději odstranili ze zemského povrchu.

Milujete růže, ale pořád si myslíte, že na jejich pěstování nemáte a že to je věda? Postupně vám ukážeme, že tak horké to není, stačí se držet pár pravidel. Růže se vám pak odvděčí nádhernými květy od května klidně až do prvních mrazů. A to za to stojí, co říkáte?

Lopaty na sníh pomalu střídají rýče, rycí vidle, motyky a hrábě - ano, jaro už je za dveřmi! My jsme využívali i zimních dnů, kdy půda nebyla promrzlá a zvětšovali jsme záhony či zakládali nové.